top of page

Energi til top performance i cykelløb m. Thien Vinh Luong

Mange cykelryttere og generelt udholdenheds atleter har tabt, hvor de burde af vundet, på baggrund af en dårlig energi strategi.


Du har måske også selv oplevet, at dit cykelløb ikke gik som håbet, selvom din cykeltræning sad lige i skabet. Det kan nemt være fordi din energi strategi bør optimeres.


Med den rette sammensætning af sukkerarter og træning af fordøjelsen, kan man optage helt op til 110-120 gram kulhydrat i timen. Hvilket er meget mere end man tidligere anbefalede. Hemmeligheden til dette er netop sammensætningen af sukkerarter og at få trænet maven til at håndtere det.


Thien fra Noutron kommer i denne episode med anbefalinger til, hvordan du kan optimere din energi strategi i konkurrencer, så du har en større chance for at nå dine mål.

Som cykelrytter bruger man uendelig mange timer på at optimere sin træning og sit udstyr, men ofte glemmer man at optimering på eks. energi indtag til cykelløb. Flere og flere studier fastslår at de atleter som indtager mest energi, er også dem som levere de bedste resultater. Derfor er der mange gode grunde til at få fyldt mere energi i dunken.


I denne episode snakker vi også om ketoner, som er et fænomen der har fået mere og mere opmærksomhed de sidste år. Du har måske hørt om Jonas Vingegaard fra Jumbo Visma bruger ketoner. Men hvad kan man overhovedet få ud af dem - og er det noget for os motionister?


Vi kommer også ind på, hvordan blodsukker niveauer påvirker en atlet. Dette er nemlig også afgørende for hvordan du performer som cykelrytter.Velo Guiden er en cykel podcast for den ambitiøse motionscykelrytter. Her nørder vi alt fra cykeltræning til cykeludstyr, ernæring og meget mere. Her søger vi efter viden, som kan være med til at gøre os alle til bedre cykelryttere.


145 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page