top of page

Forstå FTP: Sådan øger du din FTP


Som passioneret cykelrytter vil du sikkert ønske at forbedre din præstation på cyklen. En af de vigtige faktorer, du bør forstå, er FTP.

Men hvad er FTP egentlig? FTP er en måling af den maksimale mængde watt, du kan yde i en time. På baggrund af dette tal, ved du hvor mange watt du kan holde i en bestemt intervaller. Jo højere din FTP, jo længere og hurtigere kan du cykle.

Så hvordan kan du forbedre din FTP? Her er nogle tips fra Velo Guiden:

  1. Træn regelmæssigt: At træne regelmæssigt er en af de mest effektive måder at øge din FTP. Sørg for at træne både korte og lange ture og inkluder intervaller i dit træningsprogram.

  2. Styrk din coremuskulatur: En stærk core hjælper dig med at opretholde en optimal cykelposition, hvilket kan forbedre din FTP.

  3. Fokuser på kvalitet frem for kvantitet: Det er bedre at fokusere på kvaliteten af dine træningsture frem for kvantiteten. Især hvis du er presset på tid, bør du holde fokus på dine kvalitets cykeltræning.

  4. Få nok hvile: At få nok hvile er afgørende for at opbygge styrke og udholdenhed, og dermed øge din FTP. Sørg for at få nok søvn og undgå overtræning.

Disse tips kan hjælpe dig med at forbedre din FTP og dermed din cykelpræstation. Velo Guiden anbefaler også, at du måler din egen FTP regelmæssigt for at følge din fremgang.

Så hvad venter du på? Brug Velo Guiden som din guide til at forstå FTP og forbedre din cykelpræstation. Træn regelmæssigt, styrk din kernemuskulatur, fokuser på kvalitet frem for kvantitet og få nok hvile. Følg disse tips og oplev, hvordan din FTP stiger og din cykelpræstation forbedres.


Søger du inspiration til din cykeltræning er Velo Guiden lige noget for dig. Du kan både finde os på podcast og på Youtube.
Du kan findes os på podcast her93 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page