top of page

FTP test: Sådan laver du en FTP test

Som motionscyklist er det vigtigt at have en idé om din egen FTP, da det kan hjælpe dig med at planlægge og måle fremskridt i din træning. En af de mest almindelige måder at gøre dette på er ved at tage en FTP-test (Functional Threshold Power Test).


Så hvad er en FTP-test, og hvordan laver du en? Lad Velo Guiden guide dig igennem processen.


Hvad er en FTP-test? FTP står for "Functional Threshold Power", og det er den maksimale effekt, du kan holde i en bestemt periode, fx en time. Det er en af de mest nøjagtige måder at måle din fysiske form på cyklen og sammenligne dine fremskridt over tid.


Mangler du noget inspiration til din cykeltræning, kan du finde masser spændende content på Velo Guidens Youtube kanal.


Hvordan laver du en FTP-test? Før du går i gang med at tage en FTP-test, skal du varme godt op. Det anbefales at cykle i mindst 15 minutter for at få dit hjerte op i et højere gear.

Når du er varm, er det tid til at tage testen. Du skal cykle så hårdt du kan i 20 minutter, og de sidste 5 minutter skal du presse dig selv så meget du kan for at få det højest mulige resultat.


Når testen er færdig, tager du gennemsnittet af dine watt i de sidste 20 minutter og ganger med 0,95 for at få din FTP.

Eksempel: Hvis dit gennemsnit er 200 watt i de sidste 20 minutter, vil din FTP være 190 watt (200 x 0,95).

Det er en god idé at tage en FTP-test cirka hver anden måned for at følge dine fremskridt. Du vil typisk se en stigning i din FTP over tid, hvis du træner regelmæssigt og målrettet.


At tage en FTP-test er en effektiv måde at måle din fysiske form på cyklen, og det kan hjælpe dig med at nå dine mål. Så tag en FTP-test i dag og se, hvor du står i forhold til din cykelform!


Velo Guiden findes også som podcast.71 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page