top of page

Guiden til energi i træning m. Thien Vinh Luong
Det gamle udtryk “uden mad og drikke dur helten ikke” er vel næppe mere passende end når vi snakker om cykeltræning og cykelløb. Personligt er det noget jeg har haft svært ved at finde den rette formel for - både i træning og konkurrence. Det kan være i cykeltræning, hvor jeg har haft tendens til at indtage for lidt energi, eller i konkurrence at nok fra start så der er energi til finalen.


At man ikke har helt styr på sin energi kan have store konsekvenser, både i forhold til cykeltræning og cykelløb. De fleste af os har sikker prøvet efter en rigtig hård cykeltræning ikke at få nok, hvor man mærker konsekvensen både resten af dagen og dagene efter. Men selv et lille energiunderskud i træning over lang tid, kan ende med at have negative konsekvenser på den lange bane.


Derfor besøgte jeg Thine som er uddannet læge og Ph.d studerende, hvor han forsker inden for det felt som hedder metabolisme med et fokus på, hvordan forskellige energityper påvirker kroppen. Derudover har han sammen med en række elite atleter inden for cykling, løb og triathlon udviklet energibrandet Noutron, som producere energi produkter ud fra hvad videnskaben fortæller os er bedst.

Har du efter at have lyttet til denne episode, fået lyst til prøve produkter fra Noutron, har vi fået mulighed for at tilbyde en rabatkode, som giver 15% rabat.

Du skal bare gå ind på Noutron.dk og bruge rabatkoden "veloguiden"


I denne første del af min snak med Thine dykker vi ned i energi i træning.

Emner vi kommer ind på er følgende:

Kan man træne fedtforbrænding ved at træne fastende

Skal du indtage energi i alle træningspas

Et overall syn på energiindtag

Energi før og efter træning

Hvad sker der hvis man ikke indtager nok energi i træning

Paradokser omkring vægttab

protein efter træning


Du vil altså komme ud af denne episode med en langt bedre forståelse, hvordan du skal bære dig an når det kommer til energi i din cykeltræning. Jo mere energi du kan indtage i træning, jo bedre vil du kunne præstere. Derfor, især når du skal træne hårdt, skal du være skarp på din energi. Det vil du blive med denne episode i baghånden.

161 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page