top of page

Race winning intervals - cykeltræning

Når du planlægger din cykeltræning vil du finde masser af ideer til, hvilke intervaller du skal køre. I vores cykel podcast episode med Martin Lind fortæller han om race winning intervals.

Det er intervaller som er meget udbredt blandt professionelle cykelryttere, hvilket ofte er en god indikator for at der er noget at komme efter.


Sådan køre du race winning intervals

Intervallerne er ret simple. Du starter med at køre et “hug”, hvor efter du falder ned til lidt under din syregrænse. Disse intervaller minder i høj grad om, hvordan man slipper fra et felt i et cykelløb. Der af navnet. Her får du en guide til, hvordan du kan implementere disse intervaller i din cykeltræning.Cykeltræning med Martin Lind. Din cykel podcast
Cykeltræning med Martin Lind


Først køre du et hug på 2 min. Intensiteten i dette hug er 3% under det, som du kan træde i en 5-min-max-test. Det er altså høje watt, hvor du vil mærke syren i dine ben.


Efter disse 2 min vil du måske have lyst til en pause, men det er faktisk kun først del af disse intervaller. Derfor er dette altså også et træningspas, som vil være et af de hårde i din cykeltræning, og ikke det første du går til efter en off-season.

Næste trin i disse intervaller er, at du lader wattene falde 15-20 watt under din syregrænse/tærskel. Er du i tvivl om hvor din syregræne/tærskel finder der masser af protokoller til, hvordan du finder den. En af de mest kendte og mest simple er den klassiske 20 min cykeltest. Du køre en 20 min all-out cykeltest, hvor efter du trække 5% fra de watt du har kunne holde. Disse watt er ca. hvad du vil kunne holde i en time, eller det som man kalder for syregrænsen/tærsklen.


Når man planlægger din cykeltræning skal man ikke forvente, at man kan holde de bedste watt fra første dag. Eller at man kan holde wattene over den ønskede periode helt fra start.

Derfor bør du vælge en periode i din cykeltræning, hvor du har fokus på disse intervaller og langsomt bygger længere og længere tid på i tiden lige under syregrænsen/tærsklen.


Du kan høre Martin selv fortælle om race winning intervals i cykel podcast, hvor han gæster Velo Guiden. Du kan finde et link til denne her.


Udover spændende viden omkring disse intervaller, får du masser af andet input til, hvordan du kan strukturer din cykeltræning, dine cykelløb og meget mere.Velo Guiden er en cykel podcast, som hjælper dig til at blive en bedre cykelrytter. Her kan du finde en masse konkret og brugbar viden, som du kan bruge til at blive en bedre cykelrytter og blive klar til dit næste cykelløb.

85 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page