top of page

Velkommen til Velo Guidens univers 

Først og fremmest - tak fordi du tager dig tiden til at blive klogere på Velo Guiden.

På denne side kan du læse mere om hvad velo guiden er nu, og hvilke mål vi har for fremtiden. 

Ikke bare endnu en cykel podcast

Selvom Velo Guiden er en podcast om cykling, så mener vi alligevel at vi adskiller os fra de fleste andre. Først og fremmest er vores omdrejningspunkt ikke professionel cykling, men i stedet motionscykling. Via podcasten opsøger vi eksperter, som kan hjælpe lytteren til at blive en bedre cykelrytter. Der findes mange misforståelser når det eks. kommer til cykeltræning, som vi forsøger at rydde op i. 

 

Derudover sætter vi os selv i spil. Vært Mads Bang har selv ambitioner som motions cykelrytter. Dette giver en mere indgående kendskab til hvilke problemstillinger målgruppen står overfor. Der er derfor ikke fokus på lange interviews med tidligere eller nuværende professionelle, men i stedet med eksperter som faktisk gør os bedre.  

Mere end en podcast

Som noget nyt er Velo Guiden også begyndt at eksperimentere med video formatet. Efter at kigge nærmer på, hvad der findes af dansk "underhold" indenfor cykling på youtube kan vi se, at udbuddet af kvalitets indhold er utrolig lavt. Dette faktum, kombineret med at vi også synes det er enormt fedt at arbejde med, gjorde det til en no-brainer og forsøge at lave noget på denne platform også. 

 

At lave video er jo noget helt andet, end at skulle optage og redigere podcast. Derfor er der selvfølgelig også stadig masser af plads til forbedring.  

Plan for youtube indhold

Den rette formel mht. indhold til youtube er stadig under udvikling. Den umiddelbare plan er følgende typer af indhold

 

Vlog

Der vil løbende udkommer kortere og længere vlog, som tager seerne med på rejse. Der vil blive gået i dybden med Mads' træning, udstyr og podcasten. 

 

På tour

I samarbejde med forskellige partnere arbejder vi i øjeblikket på at udvikle et video koncept, hvor vi test-køre de største danske motionsløb. Her har vi en kamera mand, som også kan redigere, der vil filme. Det bliver indhold af en højere kvalitet. 

 

Race-rapport

Disse bliver lidt i tråd med Vlog formatet. Her gennemgår de forskellige løb, som deltages i. 

Test af udstyr

Disse videoer bliver også udgivet som podcast. De fleste cykelsites har kortere eller længere artikler, hvor de tester udstyr. I stedet for en mindre interessant artikel vil vi lave podcast og video, hvor vi formidle dette på en mere moderne og frisk måde. Dette via video og podcast. 

Udviklingen på youtube

Da youtube stadig er et nyt domæne for Velo Guiden, er vi også stadig midt i en læringsproces. Dette både i forhold til hvilken form for indhold, som gør sig bedst på youtube, men også i forhold til optagelse og redigering. Derudover er der også en masse læring i forhold til forståelsen for algoritmen. Vi har oplevet en fin vækst i antal abonnenter og visninger, men arbejder stadig på at nå langt nok ud her.   

Målgruppe for velo guiden

Målgruppen for Velo Guiden er den ambitiøse motionscykelrytter. Dem som tænker over, hvordan de skal træne og som deltager i motionscykelløb. Generelt cykelrytteren som gerne vil blive bedre. 

Community

Udover at være tilstede som en cykel podcast og en youtube kanal, så er vores mål også at mødes med folk i den virkelig verden. Derfor arbejder vi også hård for at oparbejde et community online, som vi også kan mødes med på landevejen. 

På kort sigt er målsætningen at arrangere forskellige socialrides, hvor vi mødes med dem som følger Velo Guiden. 

På lang sigt er målsætningen også at arrangere anderledes cykelløb. 

bottom of page